Categories
Polievka

Krémová polievka z červenej šošovice a tekvice

Kuchyňa Lidla – kniha

40 min.

Suroviny:

  • 150 g červenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej/prepustené maslo
  • tekvica Hokkaido/maslová
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička kari korenia (alebo kurkuma+zázvor+červená paprika)
  • horúca voda – podľa veľkosti hrnca
  • 400 ml kokosového krému/mlieka
  • 1 limetka

Postup:

Šošovicu umyjeme pod studenou tečúcou vodou a necháme odkvapkať.

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a restujeme v rozohriatom hrnci na oleji/masle do zlata. Pridáme tekvicu a šošovicu. Ochutíme soľou, korením. Premiešame a chvíľu restujeme. Zalejeme horúcou vodou a kokosovým krémom. Varíme na miernom ohni domäkka. Potom rozmixujeme.

Podľa potreby osolíme, dokoreníme a pridáme limetkovú šťavu.

Polievka sa môže podávať s opečenými tekvicovými jadierkami a kvapkami tekvicového oleja.