Kuchyňa Lidla – kniha
40 min.
Suroviny:
- 150 g červenej šošovice
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olej/prepustené maslo
- tekvica Hokkaido/maslová
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 lyžička kari korenia (alebo kurkuma+zázvor+červená paprika)
- horúca voda – podľa veľkosti hrnca
- 400 ml kokosového krému/mlieka
- 1 limetka
Postup:
Šošovicu umyjeme pod studenou tečúcou vodou a necháme odkvapkať.
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a restujeme v rozohriatom hrnci na oleji/masle do zlata. Pridáme tekvicu a šošovicu. Ochutíme soľou, korením. Premiešame a chvíľu restujeme. Zalejeme horúcou vodou a kokosovým krémom. Varíme na miernom ohni domäkka. Potom rozmixujeme.
Podľa potreby osolíme, dokoreníme a pridáme limetkovú šťavu.
Polievka sa môže podávať s opečenými tekvicovými jadierkami a kvapkami tekvicového oleja.