Voňavá kuchárka (L. Grusová)
90 min.
Suroviny:
- 1 karfiol
- 250 ml smotany na varenie
- pol lyžičky muškátového kvetu
- 120 g strúhaného čedaru alebo mozzarely
- 60 g slaniny/ sušenej šunky
- soľ
- korenie
Postup:
Karfiol rozoberieme na malé ružičky do zapekacej misy. Prilejeme smotanu so soľou, korením, muškátovým kvetom a polovicou nastrúhaného syru.
Zakryjeme (alobalom) a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 45 minút.
Po 45 minútach zlejeme z pekáču tekutinu s pár ružičkami karfiolu a rozmixujeme. Túto zmes prilejeme späť. – Tento krok môžeme a nemusíme robiť.
Posypeme zvyšným syrom a slaninou. Pečieme odokryté ďalších 15 minút.