Categories
Hlavné jedlo

Gratinovaný karfiól

Voňavá kuchárka (L. Grusová)

90 min.

Suroviny:

  • 1 karfiol
  • 250 ml smotany na varenie
  • pol lyžičky muškátového kvetu
  • 120 g strúhaného čedaru alebo mozzarely
  • 60 g slaniny/ sušenej šunky
  • soľ
  • korenie

Postup:

Karfiol rozoberieme na malé ružičky do zapekacej misy. Prilejeme smotanu so soľou, korením, muškátovým kvetom a polovicou nastrúhaného syru.

Zakryjeme (alobalom) a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 45 minút.

Po 45 minútach zlejeme z pekáču tekutinu s pár ružičkami karfiolu a rozmixujeme. Túto zmes prilejeme späť. – Tento krok môžeme a nemusíme robiť.

Posypeme zvyšným syrom a slaninou. Pečieme odokryté ďalších 15 minút.