Categories
Hlavné jedlo Ostatné

Zemiakové placky

Doba prípravy: 3/4 hod

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 5-6 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • rasca
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 polievkové lyžice múky – závisí od zemiakov
  • acidofilné mlieko/kyslá kapusta/syr/bryndza – voliteľné

Postup:

  • Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame.
  • Pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak.
  • Pridáme 1 vajce a múku + soľ, rascu, korenie.
  • Všetko poriadne zamiešame a na rozohriatej panvici na masti opečieme placky (veľkosť podľa vlastnej preferencie).
  • Podávame s acidkom/ kapustou.