Categories
Šalát

Cuketový šalát s čiernou šošovicou

Z: jarmilasweet.cz

Doba prípravy: 25 minút

2 porcie

NGREDIENCE

  • 150 g čiernej šošovice
  • 1 cuketa
  • 2 lyžice olivového oleje
  • 1-2 mrkvy
  • koriander (môže byť aj mletý)
  • 1 lyžice arašidového masla
  • 1 lyžice jablčného octu
  • 3 lyžice vody
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP

  1. Čiernu šošovicu prepláchnite a dajte variť do vriacej vody (dvojnásobné množstvo) na cca 20 minút, aby bola hotová na skus. Scediť.
  2. Cuketu nastrúhajte na tenké plátky, zakapnite olivovým olejom a dajte piecť na 15 – 20 minút do trúby na 170 – 180°C.
  3. Mrkvu nastrúhajte, koriander nasekajte a následne zmiešajte v jednej mise s hotovou šošovicou a cuketou.
  4. Stranou prešľahajte (pomocí metličky) arašidové maslo s octom a vodou. Nalejte na šalát.
  5. Osoľte, okorente a všetko dôkladne premiešajte.