Categories
Hlavné jedlo Šalát

Quinoa s pečenou brokolicou a cesnakom

Z: Billa časopis

Čas prípravy: 40 min.

Ingrediencie

  • 400 g brokolice
  • 200 g quinoi
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL sezamového oleja – voliteľné
  • 1 ČL soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml vody
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • Nasekaná petržlenová vňať (aj sušená)

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180°C. Brokolicu umyť, rozobrať na malé ružičky a vložiť na plech vystlaný pečiacim papierom.
  2. Brokolicu pokvapkať olejmi, pridať soľ, korenie, petržlenovú vňať a pretlačený cesnak a celé dobre premiešať – vložiť do rúry na 20 min.
  3. Quinou uvariť.
  4. V pekáči/mise zmiešať quinou a brokolicu.
  5. Pridať oleje, soľ, korenie, citrónovú šťavu a vňať.
  6. Pomiešať a servírovať.