Doba prípravy: 25 minút
2 porcie
NGREDIENCE
- 150 g čiernej šošovice
- 1 cuketa
- 2 lyžice olivového oleje
- 1-2 mrkvy
- koriander (môže byť aj mletý)
- 1 lyžice arašidového masla
- 1 lyžice jablčného octu
- 3 lyžice vody
- soľ
- čierne korenie
POSTUP
- Čiernu šošovicu prepláchnite a dajte variť do vriacej vody (dvojnásobné množstvo) na cca 20 minút, aby bola hotová na skus. Scediť.
- Cuketu nastrúhajte na tenké plátky, zakapnite olivovým olejom a dajte piecť na 15 – 20 minút do trúby na 170 – 180°C.
- Mrkvu nastrúhajte, koriander nasekajte a následne zmiešajte v jednej mise s hotovou šošovicou a cuketou.
- Stranou prešľahajte (pomocí metličky) arašidové maslo s octom a vodou. Nalejte na šalát.
- Osoľte, okorente a všetko dôkladne premiešajte.